A leggyakoribb bútor összeszerelési hibák

Szerszámok

Mindenki életében eljön a pillanat, mikor úgy dönt, hogy saját maga szereli össze az újonan vásárolt bútorát. Vagy azért, mert az áruház elég magas árat ajánlott az összeszerelésre, vagy pedig azért, mert igencsak sokára tudnak időpontot adni. Igaz, hogy ők azt sugallják és így mindenki össze tudja szerelni a terméküket, nem igényel semmilyen különleges képességet. Da az az igazság, hogy így mindenki nyer egy kicsit. Az áruházak könnyebben raktározzák, mi pedig egyszerűbben tudjuk szállítani.
A legtöbb bútor nem igényel semmilyen speciális készséget, könnyen összeszerelhető bárki által. De néhány apróságnak tűnő dologra érdemes figyelni, hogy ne nehezítsük életünket.

1. Legyen elegendő helyünk a szereléshez.

Figyeljünk rá, hogy legyen elegendő helyünk! Rendkívül időrabló, ha nem tudjuk megfelelően kipakolni az alkatrészeket és egy kupacból kell válogatni a szükséges darabokat. Sok estben nagyon hasonlítanak egymásra a különböző elemek. Néha csak egy-két furat a különbség, ha nem tudjuk áttekinteni, akkor könnyen belefuthatunk egy hibába, amire csak később derül fény.
Sajnos nem minden esetben van lehetőségünk elegendő helyet bizosítani, de egy kis átrendezéssel biztosan segíthetünk magunkon.

2. Mielőtt nekiállunk nézzük meg a termék mellé csomagolt összeszerelési útmutatót.

Az sokan hibáznak itt is, mivel túlbecsülik magukat és úgy vannak vele, hogy ez csak egy bútor, majd értelemszerűen adja magát. Sajnos ez nem mindig igaz.  Ha kihagyunk egy lépést előfordulhat, hogy a vége felé vesszük észre, hogy egy-egy elemet nem tudunk a helyére rakni, mert már nem férünk hozzá, vagy csak úgy tudnánk behajtani egy csavart, hogy ahhoz el kell fordítani a már 120 kg-osra hízott szekrényünket. Nagyon kellemetlen érzés a cél előtt visszabontani a már beépített részeket egy apróság miatt.

3. Csomagok kibontása és alkatrészek rendzése

A csomagok kibontása után érdemes az egymáshoz tartozó elemeket különszedni és kis alkatrészeket és csavarokat is külön válogatni és beazonosítani. Ezzel nem csak időt takaríthatunk meg, hanem a hiba lehetőségét is mérsékelhetjük. A csavaroknál nagyon figyeljünk a számozásokra. Sokszor csak a hosszukban van egy kis különbség, ami pont elég ahhoz, hogy átmenjen a bútorlapon és tönkretegye azt.

4. Csavarok túlhúzása

Ha a kelleténél erősebben próbáljuk meghúzni a csavarokat, attól nem lesz stabilabb a bútorunk, hiszen ha túlhúzzuk, akkor a bútorlap másik végét fogja helyrehozhatatlanul kinyomni. Ha csavarbehajtót használunk különösen figyeljünk a megfelelő nyomaték kiválasztására.

5. Ne felejtsük el beállítani az ajtókat

Ha összeállítottuk bútorunkat állítsuk be a végleges helyére és ne felejtsük el beállítani az ajtókat sem! Ha ezt a lépést kihagyjuk nem lesz szép a végeredmény és még a működésében is akadnak problémák. 

6. Megfelelő szerszámok előkészítése

Ne álljunk neki hegfelelő szerszámok nélkül! Készítsük elő a csavarhúzúkat és imbuszkulcsokat és mindegyik csavart csak a hozzávaló méretű szerszámmal hajtsuk be a helyére, különben tönkre fogjuk tenni vele a csavar fejét.

A fent leírtakat betartva jelentős időt és bosszúságot takaríthat meg magának. Azonban ha úgy döntene, hogy inkább másra fordítaná a bútor összeszerelése szánt időt, akkor kérjen időpontot tőlünk és szívesen levesszük válláról ezt a terhet.

Kövessen minket a Facebokon és iratkozzon fel Youtube csatornánkra is! 

Kedves Érdeklődő!
Főoldal Kapcsolat
Jelenleg szüneteltetjük szolgáltatásunkat egy projetmunka miatt.
Köszönjük megértésüket!