Leszakadt a szekrényajtó - hogyan javítsuk meg?

Leszakadt szekrényajtó

Manapság minden szekrényünk bútorlapból, azaz szakmai nevén laminált forgácslapból készül, ami elég erős ahhoz, hogy bútoraink stabilak legyenek, de könnyen morzsolódhat különösen a csavarkötések körül. Ha például túlhúzunk egy csavart rögtön megszakad a menet. Szerencsés esetben egy vastagabb csavarral orvosolható a probléma.

Megrendelőink legtöbbször olyan problémával keresnek fel, hogy kilazult a kivetőpánt csavarja és leesett a szekrényajtó. Ez leginkább a nagyobb és nehezebb ajtókkal fordul elő. Ilyenkor nem kell pánikba esni, szerencsére gyorsan és látjható nyomok nélkül javítható.

Mire lesz szükségünk a javításhoz?

Nem kell hozzá semmilyen speciális eszköz. Egy fúrógép, faragasztó, tipli, kalapács és fűrész segítségével percek alatt elvégezhetjük a bútor javítását. Fonotos, hogy a faragasztót ne helyettesítsük pillanatragasztóval, vagy egyéb más célra szolgáló ragasztóval, mert később csak a probléma lesz vele. Minden bútoráruházban kapható kis kiszerelésben is, érdemes inkább beszerezni, ha éppen nincs otthon.

Megvan minden. Hogyan tovább?

Eelső lépésként nézzük meg hogy mekkora átmérőjű tiplink van, majd fútjuk ki a régi csavar helyét úgy, hogy a tipli szorosan illeszkedjen a furatba. Figyeljünk rá, hogy ne fúrjuk át a bútorlapot! A furatot és tiplit is kenjük be faragasztóval.

A kalapács segítségével üssük be a tiplit a furatba és vágjuk le a kiálló felesleges részt úgy, hogy ne lógjon ki a bútorlap síkjából. Várjuk meg hogy megszáradjon a ragasztó és fúrjunk elő a tipliben az új csavaroknak.

Leszakadt szekrényajtó javítása

Ha mindent jól csináltunk, akkor már csak fel kell csavaroznunk az ajtót és beállítás után készen vagyunk.

Nem bonyolult a folyamat, ha megvan minden eszközünk. Bátran neki lehet állni egyedül is. Ha mégis szeretne segítséget a bútor javításhoz keressen bizalommal. 

Leszakadt szekrényajtó visszarakva

Kövessen minket a Facebokon és iratkozzon fel Youtube csatornánkra is! 

Kedves Érdeklődő!
Főoldal Kapcsolat
Jelenleg szüneteltetjük szolgáltatásunkat egy projetmunka miatt.
Köszönjük megértésüket!