Ózonos fertőtlenítés

Lakás fertőtlenítés

Lakások ózonos fertőtlenítése, szagtalanítása és penész mentesítése. Ha környezetbarát megoldást keres.

Iroda fertőtlenítés

Tegye biztonságosabbá munkatársai munkakörülményeit! Hosszú nyitvatartással állunk rendelkezésére.

Autó fertőtlenítés

Autó klíma ózonos fertőtlenítése és tisztítása. Eltüntetünk minden kellemetlen szagot (pl. cigaretta).

Mi is az ózon?

Az ózon (O3) három oxigénatomból álló molekula, szobahőmérsékleten szúrós szagú, mérgező gáz és az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő hatású anyag, ami akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy rendkívül instabil a szerkezete, nagyjából 30 perc a felezési ideje.
A természetben is megtalálható, de legnagyobb mennyiségben villámcsapások közelében keletkezik, sőt még a hétköznapi fénymásológépek is termelnek kis mennyiségben.
Mesterségesen úgynevett ózongenerátorral lehet előállítani és kiválóan használható fertőtlenítésre és szagtalanításra is.

Fertőtlenítés ózonnal

Az ózon szinte az összes kórokozó ellen hatékony. Instabil szerkezetének köszönhetően a bomlás során keletkező egyatomos oxigén erős oxidáló hatású, ami elpusztítja a levegőben és a felületeken található mikroorganismusokat, vírusokat, baktériumokat és penészspórákat.
A tisztítás befejeztével az ózon egyszerű oxigénmolekulává (O2) alakul, így nem marad vissza sem szag, sem pedig egyéb vegyszer maradék. Nem terheli a környezetünket, csupán egy kis „ózon szagot” érzünk néhány órán keresztül a kezelt területen.

Az ózonos fertőtlenítés hatásai

Az ózonos fertőtlenítés előnyei

Milyen veszélyei lehetnek az ózongenerátosos fertőtlenítésnek?

Mivel ennyire hatásos fertőtlenítő hatású az ózongáz, ezért vannak veszélyei is a használatának. Az első veszélyforrás sajnos maga az ózongenerátor készülék lehet. Sok silány minőségű készüléket lehet kapni, ami közel sem tudja azt a mennyiségű ózongázt előállítani, amit feltüntettek az adattáblán, így hamis biztonságérzetet kelt. Tévesen hisszük, hogy használat után elpusztítottuk a nem kívánatos mikroorganizmusokat. Egy rossz minőségű készülék képtelen előállítani a hatékony sterilizáláshoz szükséges ózon koncentrációt.
A másik veszély is az ózongenerátorból fakad. Az olcsó, többnyire távolketről származó berendezések sok esetben érintésvédelmi szempontból is erősen kifogásolhatók. Ha ilyen készüléket használ fokozttan fennáll az áramütés veszélye és magas hőmérséklet, égés és füst is keletkezhet, amivel komoly károk keletkezhetnek a kezelt területben.
Mindig figyeljen rá, hogy milyen készüléket használ, vagy ha megbíz valakit a feladattal, akkor ők milyen készüleket használnak az otthonában.

FONTOS! Ózongenerátoros fertőtlenítés során TILOS a kezelt térben tartózkodni! A készülék beüzemélse előtt meg kell róla győződni, hogy minden személy elhagyta a területet, kivittük a házikedvenceket és a növényeket is, ugyanis az ózongáz a minden élőlényt elpusztít. Persze, ha készülékünk képes előállítani a kívánt koncentrációhoz szükséges mennyiségű gázt.

Ha befejeződött a kezelés várjunk legalább 40 percet mielőtt belépünk a területre, ugyanis ennyi idő alatt az ózongáz lebomlik magától. Az emberi orr már 0,01 ppm ózonkoncentrációt is érez, ezért néhány órán keresztül még biztosan érezzük a szagát. Alaposan szellőztessük ki a fertőtlenített teret.

Ha figyelünk a fent leírtakra, akkor biztonságosan használhatjuk fertőtlenítésre és szagtalanításra az ózongázt.

Ha erősen oxidál az ózon, akkor nem tesz kárt a berendezésben?

Röviden nem, mivel a kezelés során csak olyan koncentráció elérése a cél, hogy a mikroorgenizmusok, vírusok, spórák és atkák pusztuljanak el és nem tart annyi ideig a kezelés, hogy egyéb berendezésekben kárt tehessen. Csupán tiszta, friss levegő maradhat a kezelés után.

Lakás fertőtlenítés ózonnal

Lakásunkon számtalan vírussal, baktérummal, gombával, atkával és spórával osztozunk. A fertőzést okozó mikroorganizmusok jelen vannak minden eszközünkön, tárgyainkon és a levegőban is. Szabad szemmel nem látjuk őket, nem zavarnak minket, amíg nem dől meg az egyensúly nem okoznak semmilyen érzékelhető problémát.

Allergás reakciók gyötrik? Kellemetlen szagok vannak otthonában, amit nem tud kiűzni? Megjelnet a penész a sarkokban? Beteg volt? Esetleg COVID-os volt?

Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, akkor érdemes ózonos lakásfertőtlenítést kérnie. Az ózon elpusztítja baktériumokat, vírusokat, gombákat, atkákat és hatékonyan száll szembe a penész ellen is.
Az ózon gáz halmazállapotának köszönhetően könnyen beférkőzik az egyébként elérhetetlen helyekre és repedésekbe is, így a kezelés után újra steril lesz otthon és megszűnnek a kellemetlen szagok is.

Házikedvenceink is rengeteg kórokozót hordanak be otthonunkba, amit nem tudunk kivédeni. Sétából visszatérve rögtön körbejárják a lakást, felugranak a kanapéra beugranak az ágyba. Egy gyors porszívózással nem lehet eltüntetni az így behurcolt kórokozókat.
Ha kisállatot tart otthon érdemes időnként ózonos fertőtlenítést végezni a lakásban.

Cégünk vállalja otthonának ózonos fertőtlenítését Budapesten és Pest megyében, akár hétvégén is.

Az ózonos fertőtlenítés menete lakásban

Az ózonos fertőtlenítő eljárás során a lakás méretének megfelő teljesítményú és darabszámú ózongenerátor kerül elhelyezésre. A kezelés megkezdése előtt vigyük ki a lakásból a növényeket és a háziállatokat is. Ellenőrizzük, hogy mindenki elhagyta-e a területet.
A légtér nagyságától függően beállítjuk az ózongenerátorokat. Általában 30-45 perc közötti időre van szükség a kívánt ózonkoncetráció elérésére és fenntartására, hogy sikeres legyen a fertőtlenítés.
A kezelés után még 40 percig TILOS védőfelszerelés nélkül belépni a területre! A biztonsági idő lejárta után alaposan szellőztessük át a kezelt területet.

Ha további kérdése merülne fel keressen minket bizalommal.

Ózonos lakásfertőtlenítés árak

Iroda fertőtlenítés ózonnal

Akárcsak otthonunkban, úgy irodánkban és üzletünkben is számtalan kórokozó található. Mivel munkahelyünkön több ember fordul meg, így jóval nagyobb a kockázata, hogy elhatalmasodnak a különböző fertőző vírusok.

Nem kell pánikba esni, ózonos fertőtlenítéssel hatékonyan el lehet pusztítani a nem kívánatos mikroorganizmusokat.

Mekkora kiesés cégének, ha kollégái betegszabadságra kényszerülnek? Nyilván a fertőtlenítés idejére sem szeretné bezárni üzletét, hiszen az is komoly bevétel kiesést jelenthet. De mi erre is gondoltunk.
Céges ügyfeleink részére nyitvatartási időn kívül is állunk rendelkezésükre, hogy a legkevesebb kényelmetlenség mellett tehesse biztonságosabbá munkavállalóik számára a munkakörnyezetet.

Csupán a növényeket kell összegyűjteni a bejáratiajtó mellé és majd mi biztoságba helyezzük őket a kezelés időtartama alatt.

Az ózonos fertőtlenítés üzleti célú ingatlanoknál hasonlóképpen zajlik, mint a lakásokban. Annyi a különbség, hogy itt jellemzően nagyobb belmagasságok vannak, így komolyabb teljesítményű ózongenerátorokra van szükség és hosszabb ideig tarthat az eljárás és a szellőztetés is lehet nehézkesebb.
Ha üzleti célú ingatlanát szeretné ózonnal fertőtleníteni, akkor cégünk rendelkezésére áll Budapesten és Pest megyében is.

Az üzleti célú ingatlanok sokrétűsége miatt nem lehet tipizálni, így árajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot. Amennyiben irodája lakásban van kailakítva, úgy ott is a lakásokra kalkulált árajánlat érvényes.

Amit biztosan meg fogunk kérdezni:

 • Mekkora az ingatlan alapterület?
 • Mennyire tagolt? Hány helyiségből áll?
 • Mekkora a belmagasság?
 • Meddig van a nyitvatartás?
 • Van e lehetőség szellőztetésre?
 Ha további kérdése merülne fel keressen minket bizalommal.

Autó fertőtlenítés ózonnal - ózonos klíma tisztítás

Az autóját sem érdemes elhanyagolni, ha tiszta levegőt szeretne belélegezni. A napi használat során autónk szellőztetőrendszerében megtelepednek a gombák, amik súlyos egészségügyi kockázatot jelentenek. Emellett ha dohányzik autójában idővel beleivódik a beltér minden procikájába is, ami ugyan nem kifejettem káros, de szintén nemkívánatos jelenség.
Ha kutyája is gyakran utazik önnel, akkor bizony az ő jellegzetes szaga is jelen van a levegőben.
Manapság sokan próbálják ki, hogy milyen egy ételfutár élete. Jó kis mellékest lehet vele keresni, de arra nem gondolnak, hogy rövid időn belül beivódik a kárpitokba a kiszállított ételek illata. Sima szellőztetés sajnos nem fogja elűzni a kellemetlen szagokat.

Ha ismerősek Önnek az iménti problémák, akkor ideje ózonos kezelés alá vetni autóját. Így megellőzheti az egészségügyi kockázatokat és újra kellems illat lehet járművében.

Csapatunk az Ön rendelkezésére áll autója ózonos fertőtlenítésében is. Nem hiszünk az olcsó csodákban, csak a legmodernebb technikákban. Napi munkánk során kizárólag professzionális eszközöket használunk, ami garantálja a makulátlan végeredményt.

Budapesten belül, akár az utcán is el tudjuk végezni autójának ózonos klíma és utastér tisztítását. Egyeztessen velünk helyszínt és időpontot!

Hogyan történik az autóklíma ózonos tisztítása?

Távolítsuk el a kellmetlen szagok forrását és lehetőség szerint porszívózzuk ki az autó utasterét mielőtt megrendeli az ózonos klímatisztítást.
Az autó utasterébe egy nagyteljesítményű ózongenerátort helyezünk el. A klímát bekapcsoljuk és a leghidegebb állásba állítjuk, valamint belsőkeringetésre állítjuk a szellőztetőúrendszert.
A kezelés 30 percig tart, utána alaposan kiszellőztetjük az utasteret.
Végeredményképpen egy szagoktól, gombáktól és vírusoktól mentes belteret kapunk.

Ózonos autóklíma tisztítás árak

Miért érdemes minket választania?

Kisebb gyorsan elvégezhető munkákra, ha igény van rá, akkor korán reggel érkezünk, de szívesen dolgozunk késődélutáni és koraesti időpontokban is, hogy egy ne kelljen szabadságot kivennie egy kisebb elvégzendő feladatért. Rugalmasan igazodunk az igényekhez.

Minden munkánknál a tökéletességre törekszünk, hiszen megrendelőink is ezt várják el tőlünk. Számunkra az ő elégedettségük a legfontosabb.

A megbeszélt időpontokat mindig tiszteletben tartjuk és mindent megteszünk annak érdekében, hogy tartani tudjuk ígeretünket. Sajnos így is előfordulhat, hogy a forgalom miatt késünk néhány percet, de azt sms-ben előre jelezzük.

Minden esetben tisztán érkezünk Önhöz és munkánk során is igyekszünk a lehető legkisebb mértékben szennyezni otthonát. Munkánk végeztével összetakarítunk magunk után és igény esetén a keletkezett hulladék elszállításáról is gondoskodunk.

Minden esetben előre egyedi ajánlatot adunk munkáinkra, amitől nem térünk el, akkor sem, ha esetleg rosszul mértük fel a feladatot. Velünk biztosan nem jár úgy, hogy mire végzünk kétszer többet kellene fizetnie!

Minden esetben adunk számlát az elvégzett munkánkról. Alanyi adómentes vállalkozásként 0%-os ÁFA tartalmú számlát állítunk ki, így Önnek nem kell a 27%-os ÁFÁ-t kifizetnie.

Átutalással és készpénzben tud fizetni a helyszínen a munka átadása után. Hamarosan elérhető lesz a bankkártyás fizetés is. Már dolgozunk rajta. 

Egész Budapest területén dolgozunk és még Pest megye jelentős részén is. Az alábbi körzeteket fedjül le szolgáltatásainkkal:

Budapest

I. kerület: Várkerület

 • Városrészek: Gellérthegy (egy része), Krisztinaváros (egy része), Tabán (egy része), Vár (Budapest), Víziváros (egy része)

II. kerület (nincs külön neve)

 • Városrészek: Adyliget, Budakeszierdő (egy része), Budaliget, Csatárka, Erzsébetliget, Erzsébettelek, Felhévíz, Gercse, Hársakalja, Hárshegy, Hűvösvölgy, Kővár, Kurucles, Lipótmező, Máriaremete, Nyék, Országút, Pálvölgy, Pasarét, Pesthidegkút-Ófalu, Petneházyrét, Remetekertváros, Rézmál, Rózsadomb, Szemlőhegy, Széphalom, Szépilona, Szépvölgy, Törökvész, Újlak (egy része), Vérhalom, Víziváros (egy része), Zöldmál

III. kerület: Óbuda-Békásmegyer

 • Városrészek: Aquincum, Aranyhegy, Békásmegyer, Csillaghegy, Csúcshegy, Filatorigát, Hármashatárhegy, Kaszásdűlő, Mátyáshegy, Mocsárosdűlő, Óbuda, Óbudaisziget, Remetehegy, Rómaifürdő, Solymárvölgy, Táborhegy, Testvérhegy, Törökkő, Újlak (egy része), Ürömhegy

IV. kerület: Újpest

 • Városrészek: Istvántelek, Káposztásmegyer, Megyer, Népsziget (egy része), Székesdűlő, Újpest

V. kerület: Belváros-Lipótváros

 • Városrészek: Belváros, Lipótváros

VI. kerület: Terézváros

 • Városrész: Terézváros

VII. kerület: Erzsébetváros

 • Városrészek: Erzsébetváros, Istvánmező (egy része)

VIII. kerület: Józsefváros

 • Városrészek: Istvánmező (egy része), Józsefváros, Kerepesdűlő, Tisztviselőtelep

IX. kerület: Ferencváros

 • Városrészek: Ferencváros, Gubacsidűlő, József Attila lakótelep

X. kerület: Kőbánya

 • Városrészek: Felsőrákos, Gyárdűlő, Keresztúridűlő, Kőbánya-Kertváros, Kúttó, Laposdűlő, Ligettelek, Népliget, Óhegy, Téglagyárdűlő, Újhegy

XI. kerület: Újbuda

 • Városrészek: Albertfalva, Dobogó, Gazdagrét, Gellérthegy (egy része), Hosszúrét, Kamaraerdő, Kelenföld, Kelenvölgy, Kőérberek, Lágymányos, Madárhegy, Őrmező, Örsöd, Péterhegy, Pösingermajor, Sasad, Sashegy (egy része), Spanyolrét, Szentimreváros, Tabán (egy része)

XII. kerület: Hegyvidék

 
 • Városrészek: Budakeszierdő (egy része), Csillebérc, Farkasrét, Farkasvölgy, Istenhegy, Jánoshegy, Kissvábhegy, Krisztinaváros (egy része), Kútvölgy, Magasút, Mártonhegy, Németvölgy, Orbánhegy, Sashegy (egy része), Svábhegy, Széchenyihegy, Virányos, Zugliget

XIII. kerület (nincs külön neve)

 

 • Városrészek: Angyalföld, Margitsziget, Népsziget (egy része), Újlipótváros, Vizafogó

XIV. kerület: Zugló

 • Városrészek: Alsórákos, Herminamező, Istvánmező, Kiszugló, Nagyzugló, Rákosfalva, Törökőr, Városliget

XV. kerület: (nincs külön neve)

 • Városrészek: Pestújhely, Rákospalota, Újpalota

XVI. kerület (nincs külön neve)

 • Városrészek: Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Rákosszentmihály, Sashalom

XVII. kerület: Rákosmente

 • Városrészek: Akadémiaújtelep, Madárdomb, Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep, Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Rákoskert, Rákosliget, Régiakadémiatelep

XVIII. kerület: Pestszentlőrinc-Pestszentimre

 • Városrészek: Alacskai úti lakótelep, Almáskert, Bélatelep, Belsőmajor, Bókaytelep, Erdőskert, Erzsébettelep, Ferihegy, Ganzkertváros, Ganztelep, Gloriett-telep, Halmierdő, Havanna-telep, Kossuth Ferenc-telep, Lakatostelep, Liptáktelep, Lónyaytelep, Miklóstelep, Rendessytelep, Szemeretelep, Szent Imre-kertváros, Szent Lőrinc-telep, Újpéteritelep

XIX. kerület: Kispest

 • Városrészek: Wekerletelep, Kispest Lakótelep, Kispest Kertváros, Felső-Kispest, Hagyományos Kispest (Kispest Óváros)

XX. kerület: Pesterzsébet

 • Városrészek: Gubacsipuszta, Kossuthfalva, Pacsirtatelep, Pesterzsébet, Pesterzsébet-Szabótelep

XXI. kerület: Csepel

 • Városrészek: Csepel-Belváros, Csepel-Kertváros, Csepel-Ófalu, Csepel-Rózsadomb, Csepel-Szabótelep, Csillagtelep, Erdőalja, Erdősor, Gyártelep, Háros, Királyerdő, Királymajor, Szigetcsúcs

XXII. kerület: Budafok-Tétény

 • Városrészek: Baross Gábor-telep, Budafok, Budatétény, Nagytétény

XXIII. kerület: Soroksár

 • Városrészek: Millenniumtelep, Soroksár, Soroksár-Újtelep

Pest megyei települések:

 • Budakalász
 • Csömör
 • Dunakeszi
 • Ecser
 • Fót
 • Gödöllő
 • Gyál
 • Gyömrő
 • Isaszeg
 • Kerepes
 • Kistarcsa
 • Maglód
 • Mogyoród
 • Nagytarcsa
 • Pécel
 • Szentendre
 • Vecsés
 • Veresegyáz 

Kérjen ajánlatot

Írja meg, mekkora ingatlant szeretne ózonnal fertőtleníteni. Mekkora a belmagasság? Hány helyiségből áll?

Rólam mondták

Kedves Érdeklődő!
Főoldal Kapcsolat
Jelenleg szüneteltetjük szolgáltatásunkat egy projetmunka miatt.
Köszönjük megértésüket!