Egy sikeres iroda berendezés története

Iroda berendezés

Kaptunk egy árajánlatkérést, melyben egy 300 nm-es irodát kellett berendezni IKEA bútorokkal, de nagyon kevés idő volt a projekt befejezésére. Elfogadtuk a kihívást. Hogy milyen akadályokat kellett legyőznünk? Ha érdekli a sztori olvassa el ezt a cikkünket is.

A kezdetek

Ahogy a céges ajánlat kérések többsége itt is egy e-mail-lel kezdődött. A levél alapján már látszott, hogy egy nagy lélegzetvételű projektről van szó nagyon szűkös határidővel. Ez az esetek döntő többségében nem akadály számunkra. De telefonon visszahívtam az ügyfelet, hogy pontosítsuk a részleteket.

Így kiderült, hogy Budapest belvárosában lenne a helyszín a Dohány utcában egy felújítás alatt álló irodaház harmadik emeltén. Az irodában az utolsó simításokat végzik, ezért össze kell hangolni a munkálatainkat a felújító csapatéval. Nekik még a padlószőnyeg lerakásával, falak javításával, szellőzők áthelyezésével és beltéri ajtók cseréjével kellett foglalatoskodniuk, így nagyjából az egész iroda területén volt dolguk, ahogy csapatunknak is.

A bútorokat kiszállítással együtt megrendelték, de tekintélyes mennyiségről volt szó, ezért azt négy fordulóban szállítják ki, valamikor a munkakezdés napján.

Amikor az első akadályok jelentkeztek

Csapatunk reggel 7 órára érkezett a belvárosi címre, hogy még a kiszállítás előtt elő tudjuk készíteni a helyszínt. Ekkor szembesültünk vele, hogy a lift sajnos korszerűsítés miatt nem fog működni a következő néhány napban így a nagy belmagasság miatt az átlagosnál többet kellett lépcsőzni a harmadik emeletre.
Fél nyolc körül megérkezett az első szállítmány. Majd a megrendelőnk pánikhangulatban jelezte felénk, hogy a lift miatt meghiúsul a hétre tervezett munka, mivel a kiszállítók csak a portáig hozzák be a csomagokat és nem fogják azokat a lépcsőn felcipelni az emeltre. Aznapra ugye négy autónyi szállítmányt vártunk. Keresnie kell egy költöztető csapatot, aki felcipeli a dobozokat az pedig idő, mire talál valakiket.
Természetesen megnyugtattuk, hogy nem kell elhalasztani a projektet és költöztetőket sem keresnie, majd mi megoldjuk, hogy az emelete kerüljön minden. Ebben nagy segítségünkre volt a MakPac kocsi, aminek 125 kg a terhelhetősége, így hatékonyan tudtuk végezni új feladatunkat is.

Jól meg volt tervezve az iroda és a darablista is jól össze volt állítva ezért mindent egyből ott tudtunk lerakni, ahová szánta a megrendelőnk.

Mivel egy festőcsapattal, villanyszerelőkkel és burkolókkal osztoztunk a helyszínen úgy alakítottuk az összeszerelés sorrendjét, hogy akadályozzuk mások munkáját és a bútorok összeszerelését se akadályozza senki.

A bútorok összeszerelésével nem volt semmi gond, egyedül az idő volt a kihívás, ugyanis rengeteg Billy polcot kellett összeszerelni Oxberg ajtókkal, MALM írósztalból is volt bőven és komódokból akadt szép számmal, valamint a konyhabútor és még sok minden más is

Sajnos a akadt olyan bútordarab, melyen találtunk olyan sérüléseket, amik gyártás során keletkeztek és látható helyre kerültek volna. Mivel szrított minket az idő, így nem vártunk egy újabb szállításra, hanem visszavittük az áruházba és kicseréltettük.

Ami a legfontosabb, hogy a határidőt betartottuk és maradt még idő egyéb apróságokara is, mint például a képek felfúrása, fogasok és akasztók felfúrása és UTP aljzatok áthelyezése.

Munkánk végeztével jelentős mennyiségű csomagolóanyag halmozódott fel, a megrendelőnk nem is gondolta volna, hogy ekkora problémát jelenthet, ugyanis az épület gondnoka nem engedte elhelyezni a közös hulladéktárolóban. Konténert rendelni nem egyszerű feladat a belvárosba és még a rakodásról is gondoskodni kellett volna. De ebben is tudtunk segíteni. Összesen 7m3 hulladékot szállítottunk el az irodából, igaz ebben volt a többi csapatnak is része, akik nem szállították a saját szemetüket.

Csomagolási hulladék 1. adag

Végezetül nagyon elégedett volt az ügyfél, azóta is folyamatosan érkeznek kisebb-nagyobb megrendelések tőle. Sok terhet vettünk le a válláról, így másra is tudta fordítani a felszabadult idejét.

Ha önnek is szüksége lenne profi segítségre terve megvalósításához, akkor keressen minket bizalommal!

Ha Bútor összeszerelés, akkor Lakásszerviz-Budapest!

A teljesség igénye nélkül az alábbi videóban foglatuk össze a projektet.

Kövessen minket a Facebokon és iratkozzon fel Youtube csatornánkra is! 

Kedves Érdeklődő!
Főoldal Kapcsolat
Jelenleg szüneteltetjük szolgáltatásunkat egy projetmunka miatt.
Köszönjük megértésüket!